Siirry sisältöön

Yleisiä ohjeita

Rokansaaren virkistysalueella vuokrataan seitsemää 2–6 hengen mökkiä. Rokansaaren virkistysalue on tarkoitettu kaikille Saimaalla liikkujille yleiseksi virkistäytymisalueeksi ja siellä voivat kaikki vapaasti liikkua. Alueella sijaitsee myös yleinen retkisatama. Alueella voi ajoittain olla paljonkin kävijöitä ja kulkijoita, tämä seikka mökin vuokranneiden on syytä ottaa huomioon.

Soutuveneet

Lietniemen venerannassa (Rokansalo) on Saimaan Virkistysalueyhdistyksen soutuveneet, 1 vene / mökki. Soutuveneet ovat Saimaan virkistysalueyhdistyksen kyltin kohdalla. Lisäksi virkistysalueyhdistykselle kuuluu venepaikka numero 6. Soutuveneillä pääsee salmen yli saareen ja ne ovat vain vuokralaisten käytössä. Huom! Ota mukaan omat veneily- tai pelastusliivit. Käytön jälkeen vene tulee aina palauttaa takaisin Lietniemen veneensäilytyspaikalle. Venerannassa auton voi jättää vieraspaikalle.

Avaimet

  • Asiakkaalle toimitetaan avainkoodi tekstiviestillä varauksen ensimmäisenä päivänä puoli tuntia ennen varauksen alkua, varaus alkaa klo 13.

  • Mökkien avaimet ovat mökin oven vieressä sijaitsevassa avainsäiliössä, joka on avattavissa tekstiviestillä toimitetulla koodilla. Koodin numerosarjaa ei saa missään tapauksessa itse muuttaa.

  • Jos avainlukkoon jätetään käytön jälkeen virheellinen/muutettu koodi, peritään siitä mökin vuokraajalta 200 euron maksu.

  • Kadonneesta tai palauttamatta jätetystä avaimesta omistajalla on oikeus periä kaikki uudelleensarjoituksista tai lukkojen vaihtamisesta aiheutuvat kustannukset täysimääräisesti kuitenkin vähintään 200 euroa.

  • Kauppiaalla on oikeus periä täysimääräisesti kaikki syntyneet kulut, mikäli tämä joutuu avaamaan kohteen hävinneen tai sisälle jääneen avaimen vuoksi.

Saunat

Umpilammen rannassa huvilan lähellä oleva sauna on päiväkävijöiden käytössä. Mökin vuokranneille on käytössä Enolammen rannassa oleva ns. Tillikan sauna. Saunarakennuksen päädyssä on varauslista liitutaulussa. Mökin avain sopii Tillikan saunaan. Mökkivuokraan sisältyy ko. mökin henkilömäärälle tunnin saunavuoro/mökki/vuokravuorokausi. Saunaa voi varata tunnin jaksoissa, ei esim. kahta tuntia/mökki.
Päivän ensimmäinen saunoja tyhjentää tuhkat ulkoa löytyvään tuhka-astiaan, lämmittää saunan ja täyttää vesiastiat. Jokainen saunoja täyttää vesiastiat ja tekee polttopuuta käyttämänsä määrän. Pellit pidetään aina auki.

Mökit ja leiriytyminen

Leiriytyminen ja mökkeily Rokansaaressa ovat omatoimista retkeilyä. Mökkiä ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle. Vuokraajan muutoksista on sovittava vuokraajan kanssa.
Sallitut majoittujamäärät/mökki, sallittua henkilömäärää ei saa ylittää!

Enopirtti 2 henkilöä   
Niemensuoja   4 henkilöä
Tillikka     6 henkilöä   
Ruskoranta     4 henkilöä
Tuulensuu     4 henkilöä    
Harjurinne     4 henkilöä
Rantamaja    4 henkilöä

Jokaisessa mökissä on liesi ja jääkaappi, astioita ja vuodevaatteet. Jääkaappia ei saa sammuttaa! Mökeissä olevia tavaroita ei saa siirtää mökistä toiseen. Lakanat ja tyynyliinat on tuotava itse, vuodevaatteita ei saa käyttää ilman omia lakanoita. Sähköä saaressa ei ole.
Mökin ulkopuolella on laatikko, jossa on kaksi kaasupulloa, joista toinen on käytössä. Pullon tyhjennyttyä vaihda kaasuliitin toiseen ja jätä laatikossa oleva tyhjän pullon merkkilappu näkyviin.

HUOM! Mökeissä ja saunoilla on noudatettava erityistä varovaisuutta kaasun ja/tai tulien kanssa. Kynttilöitä saa polttaa vain palamattomalla alustalla ja ulkotulia EI saa polttaa kuistilla, laiturilla tai minkään puurakenteen päällä. Kaikissa mökeissä on palovaroittimet, ilmoitathan jos palovaroitin on epäkunnossa.

Siivous

Mökkien vuokraajan tulee huolehtia oleskeluajan siivouksesta sekä mökin lähtösiivouksesta.

Loppusiivoukseen kuuluu:

  • Pintojen pyyhkiminen

  • Mattojen puistelu

  • Lattioiden lakaisu ja pyyhkiminen mopilla

Mikäli mökki on jäänyt käytön jälkeen siivottomaan kuntoon, lähetämme jälkikäteen siivouslaskun 50 €/tunti. 
Tupakointi mökeissä ja saunoissa on kielletty. Tarkistathan myös mökin piha-alueen, että se jää siistiin kuntoon.
Roskat ja jätteet voi viedä roskapisteeseen, joka on päälaiturin rannassa.

Mökin luovutus ja soutuveneen palautus

Mökin luovutus ja soutuveneen palautus lähtöpäivänä viimeistään klo 12.
Mökit vapautuvat klo 13. Varaus on voimassa, jos mökkivaraus on maksettu.

Juomavesi

Huvilan pihapiirissä on kaivo. Vesi on rautapitoista ja siinä on väriä, hajua ja makua. Huvilan seinältä löytyy viimeisin vesinäytetulos. Raikas juomavesi kannattaa viedä mukana ja käyttää kaivovettä ruoanlaitossa ja esim. kahvinkeitossa.

Kalastus

Tarkista kalastusohjeet paikalliselta kalastusosakaskunnalta!